ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ        

ΥΠ.Ε.Π.Θ./ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ                                                                                                Μελίτη, 9/2/2004

Π. Ε. & Δ. Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                     

      ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Π. Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

  8/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΙΤΗΣ                                        

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

        Στο Δημοτικό Σχολείο Μελίτης υλοποιείται το πρόγραμμα  «Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» με θέμα :  «Ενέργεια : Το εργοστάσιο του χωριού μας ¨Α.Η.Σ. Μελίτης¨» το οποίο έχει εγκριθεί από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στα πλαίσια του ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ σε συνεργασία με το ΥΠ.Ε.Π.Θ. και συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκή Επιτροπή / Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

       Το θέμα του προγράμματος το επέλεξαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου και συμμετέχει σε αυτό και η Γ΄ τάξη με σκοπό να γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον ¨Α.Η.Σ. Μελίτης¨, τη λειτουργία των ¨Ορυχείων Αχλάδας¨ καθώς και να μάθουν από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του υπό κατασκευή ¨Φράγματος Σκοπού¨ και το υπάρχον ¨Φράγμα Πολυφύτου¨ Κοζάνης. Επίσης θα επισκεφθούν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νάουσας, όπου θα αντλήσουν πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του υδροηλεκτρικού εργοστασίου. Εκτός των επισκέψεων οι μαθητές θα αναζητήσουν βιβλιογραφικές πληροφορίες, θα πάρουν συνεντεύξεις από τους κατοίκους, θα καταγράψουν τις εντυπώσεις τους, θα μιλήσουν για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος, θα ακούσουν εισηγήσεις από ειδικούς επιστήμονες, θα κάνουν κατασκευές παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην αίθουσα «Τεχνολογίας», θα ανταλλάξουν πληροφορίες με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Βασιλείου – Κορώνειας Λαγκαδά, θα προβούν σε δενδροφύτευση, θα αξιολογήσουν το πρόγραμμα και τέλος θα εκδώσουν cd-rom και  έντυπο υλικό με τις απόψεις και τις  προτάσεις τους.

       Στις 3 Ιουνίου 2004 θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα στο Δημοτικό Σχολείο Μελίτης και τα αποτελέσματα των εργασιών θα δημοσιοποιηθούν στα Μ.Μ.Ε.

       Η Παιδαγωγική Ομάδα του σχολείου αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς:   Φρειδερίκη Φιλίππου-Αναστασίου, Παναγιώτα Άλτη, Ισαάκ Ιωαννίδη, Βασίλη Γεωργίου, Μαρία Λαζαρίδου και Μιχάλη Μυλωνά. Για την εκτέλεση και παρακολούθηση εφαρμογής του έργου έχει οριστεί ο Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της  Δ/νση Π.Ε. Φλώρινας κ. Θωμάς Τσούλης

       Η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς και συνεργάτες που συνετέλεσαν για την έγκριση του προγράμματος και κυρίως για τη συμμετοχή τους στην υλοποίησή του που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

Μιχάλης Μυλωνάς