ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ        

ΥΠ.Ε.Π.Θ./ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ                                                                Μελίτη, 9/2/2004

Π. Ε. & Δ. Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                                     

      ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  Π. Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

  8/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΛΙΤΗΣ                                        

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

       Στο 8/θ Δημοτικό Σχολείο Μελίτης υλοποιείται το πρόγραμμα  «Ολυμπιακής Παιδείας» με θέμα: «Τα μη διαδεδομένα Ολυμπιακά Αθλήματα στο χωριό μας», το οποίο έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από το ΥΠ.Ε.Π.Θ.

       Το θέμα του προγράμματος το επέλεξαν οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄, και ΣΤ΄ του σχολείου, οι οποίοι κάνουν το μάθημα της ¨Ολυμπιακής Παιδείας¨ σε συνεργασία με την Υπεύθυνη του Προγράμματος ¨Ολυμπιακής Παιδείας¨ κ. Σοφία Βογδάνου. Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία και η επαφή των μαθητών με τα περισσότερα Ολυμπιακά Αθλήματα, τους Αθλητικούς Συλλόγους του Δήμου, του  Νομού, της Ελλάδας, η απόκτηση και χρήση αθλητικού υλικού στο σχολείο, η συνεργασία με εξωτερικούς φορείς, οι επισκέψεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις (Φλώρινα, Βίγλα, Θεσσαλονίκη), η ψυχαγωγία, η καταγραφή των εντυπώσεων και βιωμάτων των μαθητών, η κριτική σκέψη και οι προτάσεις τους για το μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων, η αξία του Εθελοντισμού, της προσφοράς, της συνεργασίας, της ψυχικής υγείας, η αποβολή της ξενοφοβίας, η ειρηνική επίλυση των διαφορών, η σημασία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το ήθος των αθλητών και, τέλος, η παραγωγή έντυπου υλικού, βιντεοκασετών, cd-rom και η διανομή τους στα σχολεία του Δήμου.

      Οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:    

Λάζαρος Τσάφκας, Βασίλης Γεωργίου, Ισαάκ Ιωαννίδης, Χρυσάνθη Ριζίδου, Παναγιώτα Άλτη, Φρειδερίκη Φιλίππου, Χαρίκλεια Φουσταλιεράκη, Μαρία Λαζαρίδου, Μιχάλης Μυλωνάς. Υπεύθυνος εφαρμογής του προγράμματος είναι ο καθηγητής του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Δ.Ε. Φλώρινας κ. Βασίλης Κεχαγιάς.

      Η ανακοίνωση αποτελεσμάτων θα γίνει σε Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Μελίτης την Τρίτη, 8/6/2004.

      Η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστεί θερμά όλους τους φορείς και συνεργάτες που συνετέλεσαν για την έγκριση του προγράμματος : Δήμος Μελίτης, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, Τμήμα Αθλητισμού / Πολιτισμού της Νομαρχίας, Γραφείο Φυσικής Αγωγής της Δ/νσης Δ. Ε. Φλώρινας,  Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Δ. Σχολείου Μελίτης και κυρίως για τη συμμετοχή τους στην υλοποίησή του που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

 

Μιχάλης Μυλωνάς