Για να λέω ότι είμαι σπουδαίος στη Φυσική Αγωγή!

Καλώς ήλθατε στη γωνιά της Φυσικής Αγωγής!

Εδώ, θα μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το μάθημα, ενδιαφέροντα στοιχεία για την άσκηση και τον αθλητισμό, προτάσεις και ιδέες για να βελτιώσετε τη φυσική κατάσταση, την υγεία και την ευεξία σας. Θα διαπιστώσετε, επίσης ότι η φυσική αγωγή είναι ένα μάθημα που ο καθένας/μια δείχνει τον χαρακτήρα του, καταλαβαίνει τον εαυτό του σε σχέση με τους άλλους και επιδεικνύει την ικανότητα συνεργασίας και ομαδικότητας.

Το πρώτο, ίσως, που θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζετε, είναι το πώς να αξιολογείτε τον εαυτό σας στο μάθημα αυτό, που διαφέρει από τα υπόλοιπα που γίνονται μέσα στην τάξη. Έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε ότι είμαστε καλοί/ες στη γυμναστική όταν παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, τρέχουμε πιο γρήγορα από τους άλλους και τα καταφέρνουμε σε όλα τα αθλήματα. Ναι, αυτό είναι εν μέρει σωστό, αλλά για ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές ώστε να ξανασκεφτείτε τι σημαίνει να είναι κάποιος/α σπουδαίος στη γυμναστική!

Καλή αρχή, λοιπόν, στη νέα σχολική χρονιά και τη φυσική αγωγή, τη γυμναστική δηλαδή, που εκτός από το φυσικό μας σώμα γυμνάζει τον χαρακτήρα και το ήθος μας.

Κωνσταντίνος Τζαβίδας, γυμναστής

Μοιραστείτε το!
Μετάβαση στο περιεχόμενο