Το eTwinning έργο “Autumn Art Walks”

Autumn Art Walks
Λογότυπο του eTwinning έργου Autumn Art Walks

Ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου του 2024 το eTwinning έργο “Autumn Art Walks”, τρίμηνης διάρκειας, που υλοποιήθηκε από τη Β’ τάξη και είχε ως θέμα το Φθινόπωρο. Οι εταίροι μας σε αυτό το έργο ήταν από τη Γαλλία, Πολωνία και Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν τα παρακάτω σχολεία: Ecole Jules Ferry Bolbec, France, Szkoła Podstawowa nr 1 im. Tadeusza Kościuszki w Puławach Puławy, Poland, Kindergarten No 68 in Gdańsk/ Przedszkole nr 68 w Gdańsku Gdańsk, Poland και Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου Πέλλας, Ελλάδα.

Σε αυτό το έργο οι μαθητές/τριες είδαν και αποτύπωσαν το Φθινόπωρο με τη δική τους, εικαστική ματιά. Φωτογράφησαν και φωτογραφήθηκαν σε γωνιές της αυλής του σχολείου παρατηρώντας τις αλλαγές στην εποχή, περπάτησαν στη φύση, ζωγράφισαν και δημιούργησαν έργα με διάφορα υλικά. Οι φθινοπωρινές βόλτες έγιναν φθινοπωρινά έργα!

From Art Walks… to Artworks

Οι μαθητές/τριες συναντήθηκαν δύο φορές διαδικτυακά, γνωρίστηκαν μεταξύ τους και αντάλλαξαν λέξεις για το Φθινόπωρο (και τον Χειμώνα) στην γλώσσα τους. Το σχολείο μας έφτιαξε τις σημαίες των εταίρων μας κι επιπλέον παρουσίασε μία εκδοχή του παιχνιδιού twister με τους μήνες του χρόνου. Παρότι σύντομο, αυτό το project έδωσε πολλά εικαστικά έργα. Όταν ολοκληρώθηκε, επιλέχθηκαν πέντε δημιουργίες από κάθε σχολείο οι οποίες εκτέθηκαν σε μία εικονική έκθεση που μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικ εδώ.

Μοιραστείτε το!
Μετάβαση στο περιεχόμενο